Barn find Ciao

Home Forums Perso’s Projecten Barn find Ciao

This topic contains 26 reacties, has 9 deelnemers, and was last updated by LauDr 2 years, 10 months geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)
 • Gebruiker
 • 1
  #782773

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  Hallo, Ik ben Dries, woon in Antwerpen (België) en heb na een dozijn scooters, een Velofax en een Wallaroo gisteren voor het eerst een Piaggio/Vespa Ciao opgehaald.
  Mijn doel is om met deze Ciao “Redbull all the way” uit te rijden komende zomer.
  UPDATE: Zaterdag 11 mei 2019
  Screenshot_20190106-145330_01
  Deze Ciao stond al enkele jaren te verkommeren in de tuin van een alles verzamelaar. Je kent ze wel, zo’n types die niets weg gooien en eindigen met een huis bommenstevol rommel. Nadat deze z’n huis had verkocht ben ik de brommer voor €80 kunnen gaan ophalen bij de nieuwe eigenaar.

  Ik heb de brommer zo’n 10km naar huis geduwd en pas halfweg kwam ik er achter hoe ik de klok in “vrij” kon zetten, dat zou me een hoop energie hebben bespaard. Om maar even aan te tonen dat ik een complete leek ben op het vlak van deze brommers.
  IMG_20190108_205753
  Ik heb alvast super veel zin om aan dit project te beginnen.
  En dan maar hopen dat ik deze ingeschreven krijg…

  Wordt vervolgd…

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  #782790

  AA-T
  Sleutelbeheerder
  Berichten: 2442

  De ciao heeft nou al een leuke geschiedenis/verhaal 😁 Voor eentje die jaren in een tuin heeft gestaan, bloot aan de elementen ziet ze er nog verdomd goed uit 👌

  Benieuwd naar het vervolg, wat zijn de plannen?

  #782793

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  Godzijdank stond deze wel onder een afdak. Hij is erg vies maar de lak is al bij al in redelijk goede staat. De eerste stop is toch sowieso de carwash/wasstraat. ;-p

  Gezien naar het gele plaatje op het achterspatbord en px25 op het typeplaatje heb ik zo’n donkerblauw vermoeden dat het origineel om een A klasse / Snorscooter gaat.
  Het zou mooi zijn als het lukt om deze zo’n 60-70kmh te laten lopen. Wat ik daarvoor moet aanpassen ben ik nog niet helemaal uit. Inlaat en krukas waarschijnlijk? en een bromklok zal ook al wel wat schelen vermoed ik.
  Qua looks wil ik ‘m liefst zo veel mogelijk origineel houden.

  Maar eerst, beginnen bij het begin: De ciao weer rijdend en straatwaardig maken. Ook dat zal een hele klus zijn.

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  #782833

  Florian
  Moderator
  Berichten: 3730

  Lekker kleurtje! Zou hem even in de wax zetten en mooi zo houden.

  #782937

  Wilk1985
  Moderator
  Berichten: 3744

  Leuke Ciao! Ik ben niet bekend met Red Bull All The Way maar lange tochten zouden geen probleem moeten zijn als je Ciao in goede staat is hoor. Je hebt een mandje dus je kan wat reserve onderdelen meenemen :thumb

  Onderdelen zijn nog ruim te krijgen dus het zou moeten lukken om hem in een staat te krijgen waarin hij aan de Belgische wetgeving zal voldoen zodat je hem nog ingeschreven kan krijgen.

  Mocht je nog vragen hebben weet je ons te vinden!

  #783030

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  Lekker kleurtje! Zou hem even in de wax zetten en mooi zo houden.

  Ja, het is door de kleur dat ik specifiek deze gekocht heb, anders had ik me er wel een gekocht die in rijdende staat was. Hoewel, dan had er niet echt uitdaging aan gezeten natuurlijk.
  Ik vindt het zo wel mooi met het patina, dat geeft een beetje karakter. Behalve kuisen plan ik dus geen grote optische veranderingen.

  Leuke Ciao! Ik ben niet bekend met Red Bull All The Way maar lange tochten zouden geen probleem moeten zijn als je Ciao in goede staat is hoor. Je hebt een mandje dus je kan wat reserve onderdelen meenemen <img src=" /> Onderdelen zijn nog ruim te krijgen dus het zou moeten lukken om hem in een staat te krijgen waarin hij aan de Belgische wetgeving zal voldoen zodat je hem nog ingeschreven kan krijgen. Mocht je nog vragen hebben weet je ons te vinden!

  Redbull All The Way is 132km. Op zich wel te doen dus.
  Of en hoe ik deze ingeschreven krijg moet ik nog uit zoeken. Ik heb er geen papieren bij en het is een px25 en ik zou deze toch graag als B klasse (Brom) verzekeren… Gelukkig is deze ruim ouder dan 25 jaar en dus een oldtimer, dat bied mogelijkheden. 🙂
  Bedankt voor je aanbod. Bij deze dan ook meteen de eerste vraag. 😉
  Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het blok van een bromciao en een snorciao? En hoe kan ik deze best van snor naar brom ombouwen zonder té veel kosten. Alvast bedankt!

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  #783043

  zevenenergie
  Forum Goeroe
  Berichten: 3548

  Het verschil ten opzichte van Snor naar Brom:
  De inlaat is kleiner.
  De krukas is anders van timing.
  De cilinder is anders van timing.
  De maat carburateur is kleiner.
  De openingen in het luchtfilter zijn kleiner.
  Hoe dit is om te bouwen is honderden malen op het forum uitgelegd en terug te vinden met de zoekfuntie onder de term opvoeren en in de Howto,s.

  #783142

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  @zevenenerie Bedank voor je antwoord. Dan resten me twee opties denk ik. Een bromblokje zoeken of dit blokje heropbouwen.
  Stel dat ik voor dat laatste kies is het dan raadzaam om de snorkrukas te behouden of zoek ik me best een bromkrukas? Cilinder en carburator zal ik dus sowieso moeten vervangen neem ik aan?


  Gisteren heb ik tussen de examens door toch even tijd kunnen maken voor de ciao. Ik heb wat “Before” foto’s kunnen nemen bij daglicht en ben dan maar aan het sleutelen gegaan.
  IMG_20190118_134451   IMG_20190118_134639


  Ik heb het blokje er onder uit gehaald om te zien welk vrees ik in de kuip heb. Als ik dit blokje vergelijk met hetgeen ik hier op het forum heb gezien en gelezen betreft dit een snorblokje met de ingegoten ring? Correct me if I’m wrong!
  EDIT: Valt me nu pas op dat de inlaat op de foto een zwart gat is geworden.  🙁
  IMG_20190118_142620   IMG_20190118_142630


  Helaas zat het naftkraantje volledig dicht. Heb deze er dan maar uitgedraaid om de tank leeg te maken. Als ik deze vergelijk met afbeeldingen die ik online vindt lijkt er een stukje te missen…Kan iemand dat bevestigen of ontkrachten? Anders moet ik dat stukje nog uit de tank proberen vissen.
  Afgaand op de kleur en de geur van deze benzine stond deze brommer inderdaad al geruime tijd stil. Onderstaande foto is een flesje benzine, geen Icetea.  😛 Ook heb ik even met een lampje in de tank geschenen. Helaas heb ik daar wat roest aangetroffen.  🙄  Was te verwachten natuurlijk…
  IMG_20190118_161814   IMG_20190118_161732


  Dan toch ook maar het achterwiel er uit gehaald en even geïnspecteerd. Wat bleek? Deze heeft 16 inch velgen en geen 17 inch zoals ik van uit ging. Thuis dus even een tijdelijk buitenbandje van een scheve Wallaroo velg gepikt en een nieuwe binnenband en velglint gaan halen bij de brommerboer.

  Dan heb ik meteen ook wat foto’s genomen van de vertanding / klok. Als ik deze vergelijk met wat ik hier op het forum vindt kom ik tot de conclusie dat dit een snorklok is. Iemand dat dit kan bevestigen / ontkrachten. I know, ik had het ook gewoon kunnen testen maar daar heb ik dus niet bij stil gestaan. 😐 Helaas is mijn werkplaats/garage niet héél dicht bij huis. Even op en neer lopen om het te checken zit er in volle examenperiode dus niet in.
  IMG_20190118_161201   IMG_20190118_161152


  En dan ten slotte, omdat het voorwiel niet recht stond, ook maar even de voorvering bekeken. En jawel hoor… De schommelarmen zijn best wel uitgesleten. En helaas ook niet erg symmetrisch. 😥  Als iemand deze nog heeft liggen voor een mooie prijs? –> Bied maar aan. 🙂
  Kan iemand mij vertellen hoe dit zou komen? Is dit gewoon gebruiksslijtage of is er meer aan de hand? Kwestie van met nieuwe schommelarmen niet hetzelfde voor te hebben.
  IMG_20190118_161221


  Alvast bedankt voor het lezen van mijn projecttopic!
  Wordt vervolgd…

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  1
  #783209

  Michel
  Sleutelbeheerder
  Berichten: 74

  zeer coole kleur.

   

  ben benieuwd naar het resultaat

  1
  #783217

  petrolhead
  Bijdrager
  Berichten: 92

  Ben ook van België . Mijn ciao px had nooit buitengestaan en het hele blok was van te lang stilstaan toe aan een revisie . Ik heb gewoon lagers, zuiger , pakkingen vernieuwd . De uitlaatpoort heel goed schoongemaakt zat vol roet en heb de inlaat uitgevijld en een 12/12 carburateur en bromklok met poulie 80 en gaat 52 gps. Heb nog een brom/ b klasse blok waar ik nog moet aan beginnen

  #783226

  Patman
  Bijdrager
  Berichten: 42

  IMG_20190118_161221


  Alvast bedankt voor het lezen van mijn projecttopic! Wordt vervolgd…

  Dit is niet helemaal een eerlijke verglijkings foto. Je hebt de armpjes nu langs elkaar liggen. terwijl je dit  (linker armpje op de foto is van de rechterzijde (gezien als rijder) en zit tegen het wiel. het rechter armpje op de foto is van links en op deze kant zit de ring met wielmoer.)  Om zeker te zijn ze echt zijn uitgelsleten kan je ze beter nameten met een schijfmaat.

  Als ze echt vervangen moeten worden:
  https://www.vandenburgshop.nl/vork-schommelarm-verenset-ciao

  #783742

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  Dit is niet helemaal een eerlijke verglijkings foto. Je hebt de armpjes nu langs elkaar liggen. terwijl je dit (linker armpje op de foto is van de rechterzijde (gezien als rijder) en zit tegen het wiel. het rechter armpje op de foto is van links en op deze kant zit de ring met wielmoer.) Om zeker te zijn ze echt zijn uitgelsleten kan je ze beter nameten met een schijfmaat. Als ze echt vervangen moeten worden: https://www.vandenburgshop.nl/vork-schommelarm-verenset-ciao

  Bedankt voor je reactie. De foto is inderdaad niet 100% representatief. Ik heb ze nog eens vergeleken en het is echt wel duidelijk dat ze niet gelijk zijn uitgesleten. Dat verklaart ook meteen waarom het voorwiel niet recht stond. 🙂


  Na een optelsom te maken van wat ik allemaal nog nodig heb heb ik besloten dat het wellicht voordeliger is om een donor brommer te kopen, dat heb ik dan ook gedaan.
  Het is deze Ciao mix geworden met een gewoon -niet mix- bromblok, elektronische ontsteking een 13mm carbu en een 65cc DR cilinder.
  IMG_20190203_102911   IMG_20190203_102943


  Verder was de tankt van de roze Ciao behoorlijk roestig langs de binnenkant. Ik heb er enkele dagen azijn in gezet, met een koffiefilter de grootste roestdeeltjes er uit gefilterd en dit proces herhaald. Hopelijk raakt zo het meeste er uit gespoeld.
  IMG_20190129_150216  IMG_20190129_151216   IMG_20190203_103428


  Wordt vervolgd…

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  #783748

  petrolhead
  Bijdrager
  Berichten: 92

  Nog een Belg dus 😀 ja donor brommer komt altijd van pas heb ook een donor liggen / staan . Alleen in België is niet veel ciao aanbod en prijzen zijn altijd hoog . Maar dit lijkt een Nederlandse donor of ben ik mis ?

  #783749

  LauDr
  Topic starter
  Berichten: 20

  Nog een Belg dus 😀 ja donor brommer komt altijd van pas heb ook een donor liggen / staan . Alleen in België is niet veel ciao aanbod en prijzen zijn altijd hoog . Maar dit lijkt een Nederlandse donor of ben ik mis ?

  Ja dat dacht ik dus ook. De prijzen voor Ciao stukken zijn hier in België inderdaad torenhoog in vergelijking met in Nederland, vandaar dat ik deze van net over de grens heb. 🙂 Helaas zijn het niet echt de zelfde types dus zijn niet alle onderdelen zomaar overzetbaar. Maar ja, ik ben al blij dat ik een brom / B klasse donor heb gevonden. De 65cc, 13mm carb en leovince uitlaat zijn daarbij nog een pluspunt. 😀

  "broken" is a temporary thing.
  Link naar Mijn collectie / Projecten.
  1
  #783750

  Gratje
  Bijdrager
  Berichten: 459

  Zeer leuke basis.
  Ik ga je even corrigeren op je inlaat van je Carter.
  Het is geen stalen bus. Maar volgens mij gewoon een bromcarter..
  Hierbij een foto van een (Nederlands) snorcarter type 990514:
  20190205_195938
  De inlaat is 7mm doorsnede.werd geleverd met een gigantische 10/7mm carburateur.
  Je ziet de stalen bus heel goed zitten. En die lijkt er bij jou toch echt niet in te zitten.
  Een pluspunt zou ik zeggen.
  Benieuwd naar het resultaat.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.