Velg monteren lukt niet

Home Forums Techniek Problemen oplossen Velg monteren lukt niet

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Martino 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Gebruiker
  • #789381

    teunp
    Topic starter
    Berichten: 3

    Hoi allen,

    vol goede moed wilde ik de lelijke velgen van mijn Si vervangen voor mooie retro spaakvelgen.

    Helaas kwam ik tot de ontdekking dat de uitsparing in de remsegmenten om de remsegmenten in de voorvork te schuiven niet overeen komen waardoor ik het segment niet kan fixeren. Daardoor werkt de rem niet.

    Is er een manier om deze velgen alsnog met werkende rem te bevestigen? Of heb ik gewoon verkeerde velgen? (Marktplaats advertentie noemde het “Mooi setje spaakvelgen Vespa Si”)

    Sorry voor de vage termen die ik gebruik. Ik weet niet zo goed hoe alles heet.

    Ter verduidelijking heb ik nog wat foto’s toegevoegd.
    91200940-C7DA-4ED6-9D22-11F01A0347195DBC2B72-76C3-4511-AEC8-35B48A8EAC6C
    Groen heeft een langere uitsparing dan grijs. Groen = oude velg.

    Beste antwoord
    #789384

    Martino
    Bijdrager
    Berichten: 6631

    Je hebt daar een setje spaakwielen voor een Ciao gekocht in ieder geval is de rempot van een Ciao. Een oplossing is door deze rempot voor een van een Si te vervangen, de rempot van een Si van gegoten velgen gaat helaas niet passen.

    Het probleem is niet de lengte maar de positie van deze uitsparing.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.