Vespa ciao wil niet soepel lopen.

Home Forums Techniek Problemen oplossen Vespa ciao wil niet soepel lopen.

This topic contains 15 reacties, has 4 deelnemers, and was last updated by Visser88 3 weeks geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
  • Gebruiker
  • #799884

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Beste allen.

    Ik ben mijn Vespa ciao aan het opknappen maar dit wil nog niet echt lukken.

    gaat om originele Vespa ciao,
    50cc
    12/7 carburateur
    originele luchtfilter
    uitlaat origineel
    brandstofslang met filter ertussen

    volgende onderdelen nieuw opgezet;
    koppelingssegmenten
    ontstekingsspoel
    condensator
    ontstekingspunten ( laten afstellen door brommerboer)
    bobine
    zuiger plus zuigerveren (12pen)

    zit nu een sproeier 40 in en dan start hij wel maar valt direct weer uit als ik geen gas bij geef. Carburateur schoongemaakt maar lost het probleem niet op. Nieuwe zuiger en zuigerveren maar nu stottert de ciao enorm.

    ik weet even niet waar ik het nu moet zoeken, wie van jullie heeft de gouden tip voor mij?

    dankjewel alvast

     

    #799886

    Robin_Ciao
    Bijdrager
    Berichten: 100

    Kan het zijn dat je ergens valse lucht trekt?
    Als het blokje ff heeft gelopen, zie je dan olie ergens onderuit druppen? Een volledige revisie is niet moeilijk of duur. Je kunt voor de peilingen te testen ook de Deo test doen. Staat bij de how-to’s

    #799887

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    ja als de ciao een stukje heeft gelopen dan drupt er inderdaad olie onder bij het blok.

    deo test geprobeerd maar aangezien de ciao niet stationair loopt gaat dat lastig.

    dank voor je antwoord en ga de how to meteen doornemen.

    • Deze reactie is gewijzigd 1 month, 1 week geleden door Visser88.
    #799889

    Robin_Ciao
    Bijdrager
    Berichten: 100

    Oké, dan is een blok revisie wel aan te raden. Ik had dit ook lang met mijn ciao, liep amper stationaire als die warm was liep die niet meer, en er lekte olie. Dus ik heb mijn blok ook maar gereviseerd.

    #800229

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Ik heb het blok gereviseerd en lekt geen olie meer. Alleen probleem blijft dat de ciao niet stationair blijft lopen. De carburateur schoongemaakt volgens de how to maar helaas geen oplossing.
    Is de carburateur niet meer 100%?

    Of heeft één van jullie hier nog een gouden idee?

    #800231

    Smallride
    Bijdrager
    Berichten: 108

    Al getest op valse lucht bij de carberateur? Beetje remreiniger op aansluiting spuiten. Grote kans dat die daar lekt.

    #800234

    Robin_Ciao
    Bijdrager
    Berichten: 100

    Ja probeer eens wat Smallrider zegt. Het kan goed zijn dat je je pakking of keerring fout heb zitten. Als je gas geeft, loopt die dan wel goed, en als die warm is wat dan?

    #800241

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Alweer dank voor de tips! Ik ga morgen meteen remmenreiniger kopen en uitproberen wat jullie zeggen.

    pakkingen allemaal nieuw erin gedaan en zitten goed. Net als de keerring, heeft brommerboer nog gechecked.

    ik laat het morgen wel weten.

    #800259

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Al getest op valse lucht bij de carberateur? Beetje remreiniger op aansluiting spuiten. Grote kans dat die daar lekt.

    exact dit! Heb ciao lopend en als ik er dan wat remreiniger op spuit hoor je degelijk verschil.

    kan ik hieruit opmaken dat de carburateur stukken is?

    #800261

    Semmad
    Bijdrager
    Berichten: 450

    Met spul spuiten bij de carb van een ciao om te luisteren of de motorloop veranderd en zo op te sporen of hij ergens valse lucht zuigt is niet echt een makkelijke manier.
    Omdat er zoveel andere openingen zijn waar het gas zich zeer snel naar toe verspreid en zo de carburateur binnen gezogen wordt.

    Als jij zeker weet dat het gas bij alle normale openingen niet naar binnen gezogen wordt dan is dit pas een goede meting.

    Gr. Wim.

    #800268

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Dankjewel voor je antwoord Wim.

    heb jij dan de gouden tip?

    Ik heb nu verloopbusje van carburateur naar blok vervangen en dat helpt een beetje. Loopt nu paar seconden stationair en valt dan uit.

    reageert prima op gas geven, zodra de Ciao uit valt geef ik gas bij en trekt ie bij, niet direct maar oké.

    #800270

    Semmad
    Bijdrager
    Berichten: 450

    Je bent ook op de hoogte van het stationairschroefje?
    Gaat het om een originele snor ciao?
    Dus snorcarter.
    Zet hier eens een filmpje van het starten en wegrijden en op topsnelheid.
    Met goed geluid.

    Gr. Wim.

    • Deze reactie is gewijzigd 4 weeks geleden door Semmad.
    #800273

    Visser88
    Topic starter
    Berichten: 8

    Ja ben ik van op de hoogte maar daar reageert de ciao/carburateur helemaal niet op. Staat nu helemaal ingedraaid maar doet vrij weinig tot niks. Ik zal proberen filmpjes te maken.

    nogmaals dank

    #800274

    Semmad
    Bijdrager
    Berichten: 450

    Filmpje met goed geluid is wel belangrijk om iets te kunnen zeggen.

    Gr. Wim.

    #800320

    Semmad
    Bijdrager
    Berichten: 450

    Moeilijk denk?  Zo’n filmpje.

    Gr. Wim.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.