niek1992

 • Kan meerdere oorzaken hebben, maar de meest voor de hand liggende oorzaken zijn het conisch vlak is niet goed passend of je hebt het vliegwiel (en spie) onder spanning gemonteerd.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp De Ciao van Semmad. in het forum Projecten 5 dagen, 16 uren geleden

  Semmad wrote:
  Als je m plat monteert is dat naar boven en beneden. Dat lijkt beter.

  Ja het idee was ook inderdaad om hem horizontaal te monteren. Alleen ben ik wel bang dat de “lichtbak” van een ciao hier gewoon niet op berekend is. zie:

  download (1)

  En wat betreft de begrenzer, wat gebeurd er als je de zwarte draad schakelt met massa terwijl de originele…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp De Ciao van Semmad. in het forum Projecten 6 dagen, 18 uren geleden

  Leuk idee! Zelf ook eens met zo’n zelfde lamp aan de slag gegaan, maar de lichtbak van een ciao koplamp is niet berekend op een lichtbron die vanuit meerdere punten komt. Hij bundelt het licht daarom niet optimaal. Je bent wel te zien in het donker, maar doordat de SMD-LED’s op 9 verschillende punten zit wordt het licht verspreid. Heb vervolgens…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp inlaat 19MM in het forum Problemen oplossen 2 weken, 5 dagen geleden

  Definieer “het juiste materiaal”? Dit is toch echt zo bedacht door Malossi en gemaakt door Malossi. “Het juiste materiaal” is daarom ook een breed begrip, wil je meeste waar voor je geld dan zit je inderdaad mis, wil je volledig Malossi dan heb jij zojuist alles gekocht wat je dan moet hebben.

  Er zijn trouwens ook zat mensen hier op het forum die…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp inlaat 19MM in het forum Problemen oplossen 2 weken, 6 dagen geleden

  Die foto van JMPB lijkt erop alsof ze met Photoshop (of Paint) het inlaatvlak wat extra doorlaat hebben getekend:p. Als je goed kijkt zie je ook dat het gat niet mooi rond is en aan de onderkant van de cirkel gradient bevat.

  Is dus wel degelijk hetzelfde spruitstuk, alleen de eerste is een aangepaste foto. Uitwisselen met JMPB gaat je dan ook…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Tubeless in het forum Framedelen 1 maand, 3 weken geleden

  Semmad wrote:
  Maar een autovelg heeft een extra randje naast de velgrand tegen afschuiven van de band.

  Maar een Ciao velg heeft dat in zekere mate toch ook? Voor zover ik weet is de MC11 de standaard band op een Ciao, maar dan niet in maatje 2.50 maar maatje 2.00×17. Wist niet dat deze geschikt waren voor tubeless montage. Ik meen me te…[Lees meer]

 • @jeremy1509 noemt ‘piaggio engine rebuild’ in zijn commentaar dus ik gok dat hij het verkeerd begrepen heeft dat TS graag zijn balhoofdlagers wilt vervangen ipv zijn krukas lagers.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Knipperende lichten in het forum Elektrisch 1 maand, 4 weken geleden

  Klinkt toch echt als een haperend contact. Ik zie het vaak op de fitting. Hier is dan wat corrosie op ontstaan (al dan niet door het knipperen van de lamp) en die corrosie geleidt niet erg goed. Ff schoonpoetsen en zorgen dat hij stevig op de lamp zit en dan is het meestal opgelost.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Voltage electronische ontsteking in het forum Elektrisch 2 maanden geleden

  Afaik een electronisch blokje is altijd 12v (wisselspanning) geweest. Mocht je deze nameten zal je er achter komen dat het hoger ligt dan 12v. Ga je onderdelen vervangen, zal het voltage nog meer stijgen. Er is volgens mij een topic hier waar de verschillende voltages per spoel gemeten stonden, ik heb 2 jaar geleden ook eens het voltage…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp De Ciao van Semmad. in het forum Projecten 2 maanden geleden

  De ciao van Peter139, mooi ding. Heb je er nog aan gedacht om bepaalde framedelen te verstevigen, met name de punten waar het frame aan elkaar gepuntlast zit?

 • Ik gok dat je een contactpuntenblok eronder hebt liggen? Zoja, hoe staan de punten afgesteld en wat is de staat van de condensator? Deze willen nog wel eens verstoringen veroorzaken. Belletjes blazen bij de kop moet inderdaad niet, en ik zou deze vlakken op een glasplaat met 400grit. In principe zou de koppakking dit moeten opvangen maar het kan…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Fox koppeling naaldlager in het forum Motorisch 2 maanden, 3 weken geleden

  zevenenergie wrote:
  Dat wat je zegt over de sterkte van de naald lagers klopt niet. Het gat in een snorklok in namelijk ook groter. 😉

  Goed om te weten, waren dan ook alleen m’n gedachten/ideeën welke ik niet gecheckt had (zoals jij dat wel hebt gedaan).

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Fox koppeling naaldlager in het forum Motorisch 2 maanden, 3 weken geleden

  Zijn geen standaard onderdelen, zijn gemaakt door een fanatieke Italiaan die een webshop heeft genaamd GP-racingparts. Volgens mij is de eigenaar hiervan iemand die online bekend staat als Gab_Pei. Hij maakt allemaal mooi CNC-spul waaronder dit ondersteuningslager.

  Ik heb eens het verschil gewogen tussen een fox-koppeling tegenover een normale…[Lees meer]

 • Volgens mij gaat de doorlaat van een Speedengine maar tot 16mm, daarboven heeft het naar mijn weten weinig nut om een grotere carburateur erop te zetten. Tevens is het een niet origineel spruitstukje dus dat ie bewerkt is kan wel kloppen, anders zat ie niet op die Speedengine.

 • Kwam deze citta vandaag tegen met vrij apart frame.

  http://link.marktplaats.nl/m1427078322

 • Daniello wrote:
  De riem moet ik ook even kijken inderdaad. Maar vooral de lengte….

  Maar de JMPB brug verschilt toch niet zoveel van lengte dan een normale Citta brug? Vgm passen dr gewoon standaard kappen van een Citta op. Althans, dat was bij een maat van me het geval met zijn verstevigde achterbrug. Mocht je de koppeling nog willen aanpassen v…[Lees meer]

 • De Malossi Multivar zal prima zijn werk doen, maar de rolletjes zijn afhankelijk van de setup die je gaat rijden. Ik heb in het verleden zo’n Polini afstelsetje gehaald, en rij hier nog steeds mee. Voordeel hiervan is dat je meerdere sets gewichten hebt, en hier ook weer mee kan gaan mixen om tot je ideale gewichten te komen.

  Je hebt je ietswat…[Lees meer]

 • Ik weet niet exact of de standaard hetzelfde is als die van een Ciao, maar ik heb het anders aangepakt dan diegene hierboven.

  Ik heb eerst alles gemonteerd, veren niet op spanning maar de rechte uiteinden van de veren wel op de juiste positie. Vervolgens met schroevendraaier de “haak” in het gaatje gehaakt. Dit ging eigenlijk in 1 keer goed.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Euro 95 naar E10 in het forum Overige techniek 3 maanden, 3 weken geleden

  Ik tank al Euro 98 en mix hier mijn eigen olie bij. De sla-olie die door de brommix gaat hier in Alkmaar is niet van al te beste kwaliteit. Tank het nou al een tijdje en heb wel het idee dat het een schonere (en betere) verbranding teweeg brengt. Ook al kan dat natuurlijk ook tussen m’n oren zitten :roll:.

  E10 zitten ook weekmakers in toch? Onze…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Electrische Vespa Si in het forum Projecten 3 maanden, 3 weken geleden

  Dustin wrote:
  Het lijkt er nu op alsnof je de “fiets” ketting wilt gaan gebruiken, klopt dat?

  Omdat een electrische motor heel andere eigenschappen heeft dan een 2-takt blokje lijkt me. Als hij de normale kant zou gebruiken voor aandrijving, dan moet hij ook wat bedenken om de motor te ontkoppelen wanneer hij geen gas geeft. Doe je dit niet, dan…[Lees meer]

 • Meer laden