niek1992

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Brommer lekt na 1 dag in het forum Motorisch 1 week, 2 dagen geleden

  Wilk1985 wrote:
  Dat is natuurlijk geen echte oplossing, je brommer is gemaakt om stil te kunnen staan zonder te lekken dus hoort het ook niet te lekken. Voor een paar tientjes vervang je de benzinekraan, de brandstofslang en de pakkingen van de carburateur en dan zou je lekprobleem voorbij moeten zijn.

  Om hier op toe te voegen zou ik ook de…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Malossi MP-One in het forum Carters 2 weken geleden

  ktmgek wrote:
  Ook heb ik andere boutjes in de flens gezet, omdat je anders de uitlaatklem niet meer kwijt kunt.

  Is het niet de bedoeling van Malossi dat je hier 2 uitlaatveren gebruikt a la Scooter ? Moet alles wel knap afdichten wanneer hij aangetrokken is, en niet te kort zijn zoals je al aangeeft.

 • @ktmgek wat voor olie/lak heb jij op de uitlaat zitten? Blijft dat een beetje goed als je hem op een brommer gemonteerd hebt?

 • Als je last hebt van de stootrubbers onderin de voorvork, kan je deze er ook gewoon uitlaten tijdens montage. Als beide schommelarmen gemonteerd zitten, eventjes de voorvork inveren en iemand anders de 2 rubbers laten plaatsen. Beetje vet rond het nippeltje, en voorzichtig door het gaatje trekken.

  Zelf doe ik het altijd met 3 man (geen…[Lees meer]

 • I have never seen this type of needle-bearing being shipped with a DRevo before, but i only bought one new once and that is almost 10 years ago. The needle-bearings i used to use where the DMP bearings that have the same dimensions but look a bit tougher.

  I do want to mention that all but one of the DRevo pistons i had, had problems with the…[Lees meer]

 • Je kan het niet zien als alles in elkaar zit nee. Als de schaal van de koppeling is, kan je het wel zien.

 • Ik vindt het een erg fijne koppeling, maar ik weet niet hoe je aan vervangings onderdelen kan komen voor dit type koppeling. Ze zijn namelijk niet heel lang geleverd door JMPB en ik vermoed dat ze een batch hadden opgekocht ergens.

  De plastic glijers kan je altijd nog laten draaien, maar dan mis je alsnog de centrale trekveer. Als je deze nog kan…[Lees meer]

 • Dit is een imitatiekoppeling ooit verkocht door JMPB. JMPB heeft meerdere “imitatie” koppelingen verkocht, maar dit was veruit de beste. De koppelingen die als origineel leken, waren van chinese makelij en erg slecht. de glijpassing voor de bronzen bus was niet glad, en draaide dus vrij snel stuk. Ik rij ook met dezelfde imitatiekoppeling en gaat…[Lees meer]

 • Hey, m’n post is verwijderd..

  Anyway, ik had een heel lang verhaal getypt over brom/snorfilters. Omdat ik geen zin heb om dat verhaal weer opnieuw te tikken, is hier een korte samenvatting:

  • Controleer de kleur van je bougie. Monteer een nieuwe, leest makkelijker af.
  • Schaf een brom luchtfilter aan. Heeft in mijn ogen wel zin op een 13/13.…

  [Lees meer]

 • heb je het 3-gaats (snor) filter of het 6-gaats (brom) filter? Aan de foto te zien een 3-gaats, maar nog even controleren. De gaten waar ik het over heb, gaan over de gaten waar je gaasje overheen ligt.

 • De makkelijkste oplossing is een andere uitlaat. Maar de opvoeruitlaatjes zijn allemaal 22mm. Dus dan ben je gauw gelimiteerd tot een leovince krul of ander 23.5mm uitlaat.

  Wil je je Top One houden, dan raadt ik je aan om een andere cilinder te plaatsen. Voor zover ik weet is de PX niet begrenst zoals de C31 en (volgens mij) C24 dat wel zijn. Dus…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp ciao begrenzen in het forum Motorisch 2 maanden, 3 weken geleden

  de toerenbegrenzer die jij linkt @Dustin is overigens niet bedoeld voor continu gebruik. Het is prima voor “van en naar een rollerbank rijden”, maar veel langer ermee rijden wil je niet omdat dit schadelijk is voor je ontsteking/CDI.

   

  @petrolhead als je echt daadwerkelijk wil zakken in snelheid zal je toch echt iets moeten doen aan de…[Lees meer]

 • it is used in the factory by the factoryworkers to indicate that a bolt has been torqued to spec or if something was checked by said worker. Each individual worker uses a different colour, so if there’s a problem later on they can see who checked the part and take neccesary steps to prevent any problems in the future.

 • de foto’s zijn niet duidelijk genoeg om te kunnen zien welke clipjes erin zitten en of deze nog volledig zijn. De pitten die je in je kop hebt zitten tonen namelijk veel gelijkenis met de pitten die je krijgt als je de clipjes die ik als eerste gelinkt had, los schieten.

  Daarnaast is het niet knap dat hij op een lange rechte weg vastgenaaid is,…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Warmloper, wat nu? in het forum Problemen oplossen 3 maanden geleden

  Zonde, ziet er inderdaad naar uit dat je pistonclipje los is geschoten. Toevallig deze gemonteerd? Voor de volgende keer kan je beter deze hebben. Die schieten namelijk niet los.

  Goed dat je een grotere carb hebt gekocht. Je krijgt een 42mm wel rijdend met een 12/7, maar ondervoed is het wel. Heb zelf ook wel eens met een 43DR Evo & 12/7 combi g…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Downtime – soms in het forum Website 3 maanden geleden

  het viel me idd op dat hij (vooral savonds/snachts) eruit ligt. na 12’en is ie vaak onbereikbaar. Ook viel het me op dat het laden van pagina’s vrij lang duurt, terwijl jullie hem hosten bij TransIP.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp warme lucht uit cilinder in het forum Motorisch 3 maanden geleden

  wat @zevenenergie inderdaad aangeeft. Zelf altijd Bosal uitlaatpasta gebruikt. Let wel op dat als je de pasta er net ingesmeerd hebt, je niet gelijk volgas gaat geven om de uitlaat warm te rijden. Het kan voorkomen dat de pasta er tussenuit geblazen wordt (eigen ervaring). En je zodoende alsnog met een lekkende uitlaat zit. Laat hem dus eerst even…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp warme lucht uit cilinder in het forum Motorisch 3 maanden geleden

  warme lucht hoort er sowieso van af te komen, omdat je vliegwiel zorgt voor geforceerde koeling. dit voel je aan de rechterkant onder je cilinder/cilinderkop.

  Blijft de brommer lopen terwijl je de demper dichtdrukt, betekend het dat hij ergens lekt. Dit kan bij de flens zijn, of bij de aansluiting tussen uitlaat en demper. zorg dat beide delen…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp LED aansluiten in het forum Elektrisch 3 maanden geleden

  als jouw blokje maximaal 14V wisselspanning zou leveren, dan zou je LEDje het opzich best lang uithouden. Maar jou blokje zal veel meer spanning leveren dan 14V. Op stationair toerental zal je waarschijnlijk gemerkt hebben dat de lampjes knipperen. Dit komt door de manier waarop een diode (Light Emitting Diode) werkt. De stroom kan er maar van…[Lees meer]

 • in de “How-To” Krukas tuning berekenen staan een aantal duidelijke afbeeldingen waarin je het verschil ziet (samen met ene hele hoop tekst hoe je de tuning moet doen  🙄 ).

 • Meer laden