niek1992

 • Hey Teun welkom!

  Het ziet eruit alsof de bout al een tijd niet gemonteerd is geweest, schroefdraad is aardig roestig en vertoond ook geen sporen van onlangs uitgedraaid.

  Ik herken het onderdeel verder ook niet, maar na logisch redeneren zou het misschien bij de bokstandaard en aanslagrubber te maken kunnen hebben. Maar zou ook kunnen dat het…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Silencer for Proma CC in het forum General questions 1 maand geleden

  When i still drove with expansion exhausts for example the Top One, or the SP i used a silencer from a Leovince Circuit. This comes with a rubber connection piece (effictively eliminating the oil splatter on your rim) and uses flange-like mounting mechanism. This way you can interchange the muffler (given the same diameter).

  The clamp that you…[Lees meer]

 • niemand wrote:
  Verkoop je de dempers ook eens los? Je hebt me toendertijd gasveren opgestuurd en je zou nog dempers na sturen maar hier heb ik niks meer van gehoord. De gasveren waren trouwens na 3500 km al helemaal lek en leeg..

  Idem, gasveren ipv dempers. Rijd nu met een enkele die half lek is. Zelfs dat is nog te stug in mijn ogen.

 • niek1992 reageerde in het onderwerp Vespa ciao opvoeren in het forum Projecten 1 maand, 1 week geleden

  Ciaotune wrote:
  … ik kwam erachter dat de krukas speling van links naar rechts heeft …

  de krukas.. de uitgaande as van de krukas.. de drijfstang van de krukas.. Zonder dat je wat duidelijker aangeeft waar er speling op zit kunnen wij je niet echt helpen. Over het algemeen is axiale speling op je drijfstang iets wat je niet wilt, maar de…[Lees meer]

 • Hoe zijn deze moertjes op de beugels gelast? Welk materiaal is gebruikt?

 • Als je hem probeert aan te rennen, draait de binnenkant van de koppeling eigenlijk wel mee?

  ik zou is beginnen met het demonteren van de koppeling en de startsegmenten even ontvetten. Klinkt als segmenten die proberen aan te grijpen maar niet lukt omdat vet/viezigheid/dingetjes.

   

 • Wilk1985 wrote:
  Ik vind het altijd zo bijzonder als mensen echt gouden handjes hebben en maanden werk steken in dit soort projecten dat ze dan niet even normale foto’s kunnen maken. Best knap gedaan verder.

  Is waarschijnlijk ook de reden dat ze geen knappe foto’s kunnen maken. Goed met machines en gereedschap, niet zo goed met c…[Lees meer]

 • Vespa ciao met Piaggio Zip carters gefreest zodat deze past tussen een ciao frame. Moet best een klusje zijn geweest. Specs zijn denk niet heel accuraat; hij zegt bijvoorbeeld dat er 120mm overrange poelies op zitten. De poelies zien er niet afgedraaid uit, en nooit dat een 120mm overrange poelie tussen een ciao frame past.

 • Als je het freewheel geprobeert hebt tot moer te maken, maar je hier nog een ring op hebt zitten ben je nogn niet klaar. Overigens vindt ik het fijner om die ring te laten zitten, omdat ik nu de moer kan vasthameren in plaats van met een grote moersleutel of bahco vast te zetten.

  Wat je in ieder geval moet doen is het freewheel los te slaan. Als…[Lees meer]

 • Een condensator is uiteindelijk niets meer dan een buffer voor je verbruiker. Dus stel van je monteert een 25v zoveel uF condensator, “spaart” hij alleen de stroom en geeft het vervolgens door. Je lampje zal nog steeds doorbranden. Monteer je een 15v condensator, zal je condensator vroegtijdig de geest geven omdat deze buiten zijn specificaties…[Lees meer]

 • niek1992 reageerde in het onderwerp SX3’s Ciao perso [English] in het forum Projecten 2 maanden geleden

  If you think 66 is a bit too lean, and 68 is on the rich side.. why not try 67? Or remove a layer (or two) of the metal gauze in the air filter (if you have any).

 • Those components should work with each other. As long as you make sure you pair a Veglia cable with a Veglia odometer you’d be fine. I’m not sure about the 16″ vs 17″ wheel, i don’t have any experience with the 3-spoke 16″ so can’t really help you out on that. Accuracy on a completely standard setup (C31 ciao): 40km/h on the odometer, 33km/h on…[Lees meer]

 • als de naald “een beetje heen en weer” gaat betekend het dat de binnenkabel speling heeft in de buitenkabel. Dit kan komen door het gebruik van een verkeerde kabel (voor zowel type teller, als type brommer). Vervang hem door de juiste en de naald zou niet meer moeten dansen.

 • heb in het verleden een bod gedaan op een E-start tiffany blokje. En tenzij men echt op zoek is naar een bijpassend carter, zijn ze eigenlijk alleen op zoek naar het electrische gedeelte. Ik had dan ook alleen interesse in het startmotortje en de adapter hiervoor. Idee was om dit misschien na te maken.

  Verkoper had alleen het blokje inclusief de…[Lees meer]

 • Although it’s colour is “koffiebruin” there are some white spots on the central electrode indicating too hot sparkplug.. Did you change the jet to a larger one? And have you checked if the head was absolutely 100% flat? is there a headgasket in between or not? What’s the current squish? a sparkplug should last longer than 100km.

  A B7HS is a…[Lees meer]

 • ‘het werkt niet’ of ‘hij werkt niet’? Ik weet niet hoe snel zo’n naald beweegt als het eerst door een draad moet van zo te zien een meter. Ik weet ook niet of het een vapourchamber is of dat het gewoon een massief koperen kern heeft. in het geval van het laatste zal het vrij lang duren voordat er uberhaubt beweging zit in de naald.

  Probeer anders…[Lees meer]

 • De voeler (rode kabel) gaat bij het te voelen object, in jouw geval een koelvin van cilinder of kop. Zwarte draad gaat in jouw geval nergens heen, aangezien deze op een magnetische schakelaar hoort aangesloten. Dit in het geval dat (bijvoorbeeld) de temperatuur voorbij 80c gaat, er een ventilator begint te draaien.

  Heb je wel eens getest wat er…[Lees meer]

 • Volgens mij is dit gewoon eentje die gebruikt maakt van een Bi-metaal om ervoor te zorgen dat de naald beweegt. Die kabel die eraan zit wordt alleen gebruikt om een signaal uit te sturen wanneer de naald voorbij een vooraf ingestelde temperatuur gaat.

  Deze vooraf ingestelde temperatuur staat op de foto die jij gestuurd hebt op ~40c. Deze kan je…[Lees meer]

 • Dit kan zeker. Maar toevallig rijdt een Ciao (of elk ander model) met benzine. Je zal waarschijnlijk 4-takt bedoelen, en dit is naar mijn weten nog niet succesvol uitgevoerd.

 • Hoi Raymond,

  Allereerst welkom op het forum. Heb je al tussen de How-To’s gekeken? Hier kan je al e.e.a. mee troubleshooten.

  • In welke richting staat de pijl op de zuiger? richting de uitlaatpoort?
  • Sluit je inlaat nog goed af? m.a.w. heb je hem niet te ver geboord/gevijld?
  • Toevallig 38.2mm zuiger in 38.4mm cilinder?

  Check dit even wanneer…[Lees meer]

 • Meer laden