Vespa si wil niet starten

Home Forums Techniek Problemen oplossen Vespa si wil niet starten

This topic contains 7 reacties, has 3 deelnemers, and was last updated by Lucas Jansen 4 months, 1 week geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Gebruiker
  • #790423

    itzJeroen
    Topic starter
    Berichten: 4

    Hallo allemaal,

    Ik heb een vespa si al een paar jaar rijd ik daar op gewoon om mee te crossen. De vespa deed t altijd.

    Ik had laatst dat ie heel moeilijk wou wegtrekken vol gas en dan voelde je dat ie zowat verzoop en na 10 seconden wou die pas weg. Paar dagen later wou die niet meer starten.
    ik heb de cp ontsteking op 0,45 gezet.
    Alles gecheckt qua kabels bij bobine enzo maar loopt niet heeft wel vonk. Carb ook uit elkaar gehad nog ook helemaal schoon. Luchtfilter nog schoon gemaakt. Andere bougies nog geprobeerd.
    Werkt allemaal niet het enige wat ik krijg is een blauwe vlam de eerste minuut als ik hem probeer ge starten maar daarna doet ie niks meer. Ik hoor alleen als ik de decompressieknop indruk dat ie al bijna gaat lopen laat ik die los is er niks van merkbaar dat ie wil gaan lopen.
    ik zit een beetje vast wat ik nog kan doen.

    Vespa si
    Setup:

    70cc Dr evo
    12/12carb
    Malossi filter

    #790433

    zevenenergie
    Forum Goeroe
    Berichten: 3009

    Die blauwe vlam maakt het een beetje vreemd, maar ik denk dat ik het weet.

    Je hebt een zwakke ontsteking,… de vonk springt niet over in de cilinder.
    Daar is de druk hoog en is er meer vermogen nodig om de bougie te laten vonken. Buiten en met met de decompressie vonkt de bougie wel, maar als je de decompressie loslaat stijgt de druk en vonkt hij niet.

    Het is de condensator, die gaat vaak als eerste stuk.
    Monteer een nieuwe en meld even wat er gebeurd.
    Ok?

    • Deze reactie is gewijzigd 9 months, 2 weeks geleden door zevenenergie.
    #790457

    itzJeroen
    Topic starter
    Berichten: 4

    Zal er binnenkort even naar gaan kijken danku!

    #794162

    itzJeroen
    Topic starter
    Berichten: 4

    Heb m vorig jaar even laten staan omdat ik er even klaar mee was. Ik heb nu vorige week een nieuwe condensator erop gezet nog steeds een plof en wil niet lopen. Wat kan het zijn?

    #794166

    zevenenergie
    Forum Goeroe
    Berichten: 3009

    Dan is het nu tijd om te kijken of de koppakking of decompressie lekt. en controleer ook even de zuiger veren.

    #794200

    itzJeroen
    Topic starter
    Berichten: 4

    Die lekt niet heb ik vorige week nog naar gekeken en compressie is goed. Het is een groot mysterie met deze brommer.

    #794205

    zevenenergie
    Forum Goeroe
    Berichten: 3009

    Zou het kunnen dat de spie kapot is, en dus de ontsteking niet op tijd staat?

    • Deze reactie is gewijzigd 4 months, 1 week geleden door zevenenergie.
    #794213

    Lucas Jansen
    Bijdrager
    Berichten: 62

    Ik heb inderdaad ook een Si gehad die lang stil heeft gestaan om verschillende redenen.

    Ook heb ik problemen gehad met de ontsteking, de ene keer dit kapot, de andere keer het andere. Het zit ook niet altijd mee.

    Na een aantal keer het blok uit elkaar gehaald te hebben, en hem verschillende keren weer lopend gekregen te hebben, zou ik je dit kunnen zeggen:
    Als je de condensator vervangt, kijk dan ook altijd even de contactpunten na. Of ze niet vies zijn, dat zou je tegen kunnen werken.

    als deze allebei vervangen zijn, kan een nieuwe bougie ook zeker geen kwaad.

    Het blijft natuurlijk lastig om te vertellen wat je moet als we er niet bij zijn om te zien hoe het er allemaal uit ziet. Maar als je al een vonk hebt ben je al heel erg in de buurt!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.