Oplossing grafietpakking lekkage bij Leovince uitlaat

Hoi mede wegpiraten, was op mijn werk bezig 2 dempertjes van leovince op te knappen. een is nog een wat ouder model denk ik want daar staat leovinci op ipv leovince.

Maargoed, altijd leuk, zo’n leovince als je hem nieuw koopt, en dan zit er een leuke grafiet pakking bij voor de flens op je einddemper, allemaal wel leuk maar deze dicht voor geen meter.. elke pijp die ik tot nu toe van leo in mijn handen heb gehad zal dus lekken op die pakking. Even op me werk wezen rauzen en kwam met een oplossing.

Ik vond een o-ring (bestand tot +-150 graden) met de maat: 26,57 x 3.53. Als je je grafiet pakking verwijderd, en de o-ring daarvoor in de plaats doet, dicht deze wel volledig af en heb je geen vette demper meer. Zie je vaak wel eens dat ie tussen die pakking gaat zweten, word smerig en ziet er nie uit.

(mocht je nou in het bezit zijn of mensen kennen die deze ringen hebben zou dat mooi zijn. er is verder vrij weinig info over te vinden. je kan ook o-ringen pakken met een soortgelijke maat, maar 26,57 x 3.53mm past zowieso het beste. deze ringen worden voornamelijk gebruikt in pompen e.d.)

info over de o-ring vind je o.a. op http://www.spareage.com

Op de flens zelf zit een rand waar de ring goed in valt en zit als een huis.. en aangezien die flens nooit boven de 100 graden zou moeten uitkomen, zou die ring het dus ook moeten houden 🙂

Het is maar een klein dingetje, maar al die kleine dingetjes worden samen uiteindelijk toch een geheel.. Stukje detail zeg maar 😉

HANDLEIDING: