Sproeier veranderen

De sproeier:
Zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid benzine bij de juiste hoeveelheid lucht wordt gemengt. Hoe extremer je setup, hoe groter je sproeier.

Je hebt een andere sproeier nodig bij het volgende:
– Ander filter
– Andere carburateur
– Andere cilinder
– Andere krukas
– Na het uitveilen
– Andere uitlaat
– te rijk of te arm mengsel

Te rijk –> bougie zwart
Te arm –> bougie wit-grijzig
Goed –> bougie koffie (met melk) bruin. Ofwel beetje richting de lichtbruin

Om je sproeier te vervangen moet je het volgende doen:

Haal je carburateur van je brommer af, als het goed is heb je dan dit in je handen:

Schoef dan het “bakje” aan de onderkant eraf (met 2 minkop schroefjes), de ene keer is het bakje zwart, en de andere keer grijs.

Het witte ding is je vlotter, hier hoort GEEN vloeistof in te zitten, en moet het liefst wit zijn (als hij geel is gewoon even met benzine en doekje schoonmaken)
Het goudkeurige schoefje is je sproeier. Met een brede schoevendraaier kan je deze eruit draaien. Draai hem als je hem er weer in stopt wel goed vast, bij een vriend van mij was zijn sproeier tijdens het rijden losgetrilt

Sproeier:

Je sproeiermaat is makkelijk te achterhalen, het staat gewoon op de onderkant van je schroefje (bij deze foto is het dus een 66 )

Ik haal mijn carburateur er altijd gewoon geheel af, bij een ciao is dat het makkelijkst. Op een citta is dit lastiger, en kun je mischien gewoon vanaf de onderkant je sproeier vervangen zonder dat je je carburateur er af hoeft te halen.

Succes ermee