Pakking op maat knippen

Voor degenen die met de handen in het haar zitten wanneer ze geen pakkingset hebben of kunnen krijgen;

-Koop een vel pakkingpapier, ik gebruik meestal 0,4mm maar dikker kan ook. Ik haal dit bij de automaterialenzaak(waar je ook alle soorten en maten v-snaren vindt). Koop meteen een vierkante meter ofzo(euro of 5), dan zit je voor lange tijd goed.

-Een tube vloeibare pakking is ook nooit weg, als extra veiligheid tegen lekken en het is ook bruikbaar als koppakking als je die niet hebt(daar kun je geen papier voor gebruiken). Of je deze ook bij de autozaak hebt weet ik niet, ik haal ze bij de bromboer.

Welnu, we hebben een blok, een cilinder en een vel pakkingpapier:

Ik gebruik een oud zakmes waar een klein schaartje op zit, je kan ook een stanley mes gebruiken.

Knip een vel van ongeveer 70 bij 70mm, dit verschilt soms per cilinder.

Teken de cirkel van het cilinderhemd af:

Dan heb je dit:

Dan zoek je de gaten van de tapeinden, dit doe ik door met een mesje een kruisje te zetten zodat je het midden helder hebt. Steek er iets in om het papier op zn plaats te houden:

Vervolgens kunnen de spoelpoorten afgetekend worden, til het papier even op zodat je de poort netjes volgt en/of voel de rand van het poortje met je potlood/pen.

Uitknippen die hap, de tapeindgaten prik ik eruit met de priem:

Leg de pakking op de cilinder om te checken of alles goed overeen komt, en knip eventueel bij:

Dan ben je klaar.

Of…?

Zoals je ziet komt het blok niet bepaald overeen met de cilinder qua poorten, de pakking kan je eventueel gebruiken om de poorten weer op de carters over te tekenen en vervolgens door te trekken door te vijlen/dremelen etc.

>Klik hier voor de how-to Spoelkanalen doortrekken<