Handvatten vervangen

How to: Handvatten vervangen

Je hebt je brommer gespoten in een mooie kleur, maar je stuur ziet er nog te standaard uit. Wat je dan kunt doen is je handvatten vervangen. Je wilt ze er dus afhalen, maar het gaat niet. Je denkt: !@##$#%$@^^$, wat een klote handvatten. Maar gelukkig heeft R-Ciao daar een aantal tips voor.

Hoe haal je de handvatten eraf?

1: Losknippen/snijden met bijvoorbeeld een mes,schaar, stanley mes, etc. Dit is een handige manier om je handvatten los te krijgen. Ze beschadigen er wel door, maar aangezien je toch nieuwe wilt kan dit geen kwaad, of je moet een keer goed uitschieten en door je vingers snijden. Dan heb je en pijn en rode handvatten. Daarom uitkijken dus en op je gemak doen.

2: WD40 of andere soorten kruipolie eronder spuiten. De meest ideale versie ziet er zo uit, hiermee kun je makkelijk onder je handvatten komen:

Je moet gewoon onder je handvat spuiten en dan het handvat ronddraaien, er komt vanzelf beweging in en je komt hem zo loshalen.

3: Losweken in heet water zodat het handvat wat uitzet en door het vocht wat eronder komt kun je hem ook zo loswrikken. De makkelijkste manier is gewoon je hendels even losschroeven zodat je ze makkelijk in de emmer kunt houden.

Je handvatten zijn eraf. Maar hoe monteer ik de nieuwe?

Allereerst zorg je dat waar de handvatten opkomen, het goed droog en schoon is. Anders trek je je nieuwe handvatten er zo weer af.

Hard plastic handvatten kun je er gewoon optikken met een hamer, het liefst een rubberen zodat je zeker bent dat je ze niet beschadigt.

Rubberen handvatten zijn lastiger, omdat deze van rubber zijn buigt het handvat gewoon door als je het met een hamer zou doen. Daarom kun je het het beste als je een compressor hebt deze onder het handvat blazen zodat je hem er zo over kunt schuiven.

Wat je ook kunt doen is lijm eronder doen, doordat de lijm glad is kun je het er ook zo opschuiven. Maar niet te lang wachten, anders droogt de lijm.