Welke krukas in roterende inlaat?

Home Forums Techniek Opvoeren voor gevorderden Welke krukas in roterende inlaat?

This topic contains 10 reacties, has 3 deelnemers, and was last updated by Crullie 3 years, 2 months geleden.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Gebruiker
 • #780081

  si-sovrano
  Topic starter
  Berichten: 463

  Hallo allen,

  Binnenkort ga ik beginnen met het opbouwen van een blok met een fabrizi roterende inlaat.

  Nu vroeg ik mij af welke krukas hier voor te gebruiken, en of het nog uitmaakt of ik een half volle/volle, of bijv een open tap krukas pak.

  heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

  Groeten Nick

  #780082

  Crullie
  Donateur
  Berichten: 2114

  Je kan gewoon een originele krukas gebruiken maar een volronde zal beter presteren, de mazzu holle kruk-tap krukas wil bij hoog toerental wel eens breken omdat de tap zo dun is door het gat en heeft geen nut bij deze roterende inlaat.
  Je kan het beste een vol ronde 44 slag kruk gebruiken die heeft nog de kleine big-end en past dus altijd in een drietaps carter, de 46mm slag is voor de 4taps blokken en past door een te dikke drijfstang/bigend niet meer in een 3taps carter.

  PC010003

  Of je gaat het carter uitdraaien natuurlijk  😎 er van uitgaande dat de roterend inlaat gaat gebruiken voor Vespa blok met als doel ScooterKiller  🙂

  Als je nog vragen hebt wat betreft afstellen schijf dan gerust ff doen  😉 :thumb

  TICKLING BARN
  #780086

  Crullie
  Donateur
  Berichten: 2114

  Je kan gewoon een originele krukas gebruiken maar een volronde zal beter presteren, de mazzu holle kruk-tap krukas wil bij hoog toerental wel eens breken omdat de tap zo dun is door het gat en heeft geen nut bij deze roterende inlaat. Je kan het beste een vol ronde 44 slag kruk gebruiken die heeft nog de kleine big-end en past dus altijd in een drietaps carter, de 46mm slag is voor de 4taps blokken en past door een te dikke drijfstang/bigend niet meer in een 3taps carter. PC010003 Of je gaat het carter uitdraaien natuurlijk 😎 er van uitgaande dat je de roterend inlaat gaat gebruiken voor Vespa blok met als doel ScooterKiller 🙂

  Als je nog vragen hebt wat betreft afstellen schijf dan gerust ff doen 😉 <img src=" />

   

  TICKLING BARN
  #780087

  Martino
  Bijdrager
  Berichten: 7217

  De keuze is aan jou, ik zie het rode pijltje staan en zal kunnen verhelderen dat de schijfmeenemer een busje is welke je over je normale kruktap van 15mm kan schuiven. Hier gebruik je vervolgens een andere maat lager bij dan je normale krukaslager. De slag zal ik laten afhangen van de cilinder die je gaat gebruiken, maar zal je bij een grotere slag idd wel je carters moeten uitdraaien?kotteren vanwege de grotere wangen en drijfstang krukas. Dit kan ook het geval zijn bij het klein carterdeel. Deze is er in verschillende maatvoeringen namelijk.

  Een van mijn roterende inlaten had een Pinasco k2d krukas met holle tap en ik heb ook nog nooit gezien dat deze breken. Bij Mazzucchelli is wel bekend dat juist het andere deel kan breken aan de ontstekingskant zoals bij de top racing krukassen.

  Welk groot carterdeel had je eigenlijk beoogd voor deze roterend inlaat deel en sluit je dan eventueel de andere inlaat ook af?

  #780092

  si-sovrano
  Topic starter
  Berichten: 463

  @crullie bedankt voor je reactie! ik zal ongetwijfeld nog hulp nodig hebben met het afstellen en monteren. De cilinder die ik wil gaan gebruiken is een 42mm alu polini (bewerkt). is hiervoor ook een 44mm slag krukas nodig? zo ja, zijn de 44mm slag krukassen nog nieuw te krijgen?

  @martino, bedankt voor de informatie!
  qua carters zit ik nog te twijfelen tussen een speedengine of een standaard groot carter. de cilinder wordt dus een 42mm polini alu. met als planning een 19mm carb.

  #780097

  Martino
  Bijdrager
  Berichten: 7217

  Meeste cilinders en zo ook de 42mm Polini draaien op een 43mm slag. Je zal dus met een standaard krukas of volle wangen krukas kunnen rijden. Ik neem aan dat je alleen de roterende inlaat met 19mm gaat gebruiken en zie niet in waarom je dan een SE groot carterdeel wilt gebruiken. Met een standaard groot carter zit je al goed en zal je evenals in je klein carterdeel de spoelkanalen kunnen maken.

  Heb je de 42mm Polini al bewerkt en wat zijn deze bewerkingen? Vooral het uitlaatkanaal en uitlaatpoort kan wel eens naar gekeken worden.

  #780100

  Crullie
  Donateur
  Berichten: 2114

  42mm Polini, 19mm Carb op roterende inlaat is wat aan de zuinige maat als je bedenkt dat een roterende inlaat juist goed is voor de grotere cilinders met 28mm Carb’s, maar ik denk dat de 42mm polini cilinder het helemaal niet erg vind om met een 19mm roterende inlaat te rijden. Vooral niet als de uitlaatpoort nog even word gekieteld.
  Als je de originele inlaat dicht maakt van b.v. een groot snor carterdeel met een ori snorkruk dan heb je al genoeg en klaar om blok te bouwen. Spoelers en boosters moeten dan nog ff van cilinder naar carter in flow en nog even een schijfhuis, inlaat spruitstuk en voetpakking maken en gassen dacht ik zo :thumb

  TICKLING BARN
  #780101

  si-sovrano
  Topic starter
  Berichten: 463

  @martino ik sluit de originele inlaat inderdaad af. ik weet nog niet welk soort carter ik ga gebruiken, omdat ik eerst kijken moet of er nog een bruikbaar groot (se)carter in de garage ligt.

  Ik heb de cilinder al bewerkt overgenomen.. de uitlaat poort is flink aangepakt en het uitlaat kanaal ook. Binnenkort zal ik het eens opmeten hier onder staan 2 fotos van de bewerkte cilinder.. De flens wordt alleen opnieuw gemaakt aangezien deze iets te beunhaas is gemaakt.

  @crullie heb al een vollewangen krukas gevonden. dus deze kan er mooi in. de uitlaatpoort is al behoorlijk gekieteld zoals hierboven te zien. Als ik alles compleet heb kan het feest beginnen 👍 mocht de 42mm te tam zijn kan ik als nog een andere cilinder en carb pakken🙈

  #780124

  Crullie
  Donateur
  Berichten: 2114

  Ziet er goed uit die uitlaatpoort :thumb

  Even als aanmoediging en hoe dat er met een origineel carter uit gaat zien  😎
  P8240044

  Die boosterpoort is nog niet klaar maar de diepte is goed te zien  😀

  P8250047

  Was voor een Rollerspeed disco intake(zelfde) voor een 42mm Pinasco cilinder.

  P8240043

  En hier is het heel duidelijk waarom de roterende inlaat zo goed is, spoelpoorten krijgen een eigen inlaat. Gasreactie is als de bliksem  😎

  TICKLING BARN
  #780151

  si-sovrano
  Topic starter
  Berichten: 463

  @crullie dat ziet erg goed uit. kan niet wachten tot ik hem in elkaar heb zitten.

  hier nog wat foto’s van het werk wat gedaan is aan de polini 42 evg alu.

  Benieuwd wat dit gaat doen. het is in ieder geval flink bewerkt. maar ook netjes.

  #780156

  Crullie
  Donateur
  Berichten: 2114

  Zo te zien ben je op de goede weg, cilinder aanpassingen vragen duidelijk om een dikkere Carb, hoewel ik denk dat er ook wel een 22mm carb op kan, immers een goed getuned 50cctje lust ook een 19mm.

  Zie dat je een krom spruitstuk hebt, probeer ééntje te vinden/maken die haaks staat en zo dicht/stijf mogelijk tegen het rotorhuis aan zit  😉

  Succes :thumb

  TICKLING BARN
11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.