Project Superbravo Mike Alkmaar

Home Forums Perso’s Projecten Project Superbravo Mike Alkmaar

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Wilk1985 6 maanden, 1 week geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Gebruiker
 • #779451

  Mike Alkmaar
  Topic starter
  Berichten: 12

  Na bijna 20 jaar groot liefhebber geweest te zijn van Vespa ciao’s heb ik inmiddels een nieuwe favoriet kunnen bemachtigen.¬†Na lang zoeken heb ik een paar maanden geleden eindelijk een Vespa superbravo via marktplaats kunnen kopen.

  Deze superbravo zag er op zich na al die jaren nog best goed uit maar ik wil graag dat deze eruit gaat zien als toen hij nieuw in de winkel stond. Ok met wat kleine aanpassingen dan ūüôā zoals andere velgen.

  Voor de kenners van de superbravo moet ik wel direct zeggen dat deze de echt bijzondere zaken zoals een kickblok of speciale achter vertanding niet meer heeft. Waarschijnlijk heeft iemand die leuke spullen er al eens af gehaald maar voor mij is dit geen enkel probleem. Het blijft een geweldige machine voor een hoop lol.

  Hieronder een foto van de superbravo toen ik hem net gekocht had:

  IMG_6782

  Ik heb inmiddels de brommer volledig uit elkaar gehaald zodat de onderdelen gestraald en gepoedercoat kunnen gaan worden:

  IMG_6981

  Vervolgens ben ik alvast opzoek gegaan naar de juiste superbravo logo’s voor op de kappen. Ook deze waren niet meer aanwezig bij aankoop. gelukkig nog 2 nieuwe aluminium in Itali√ę gevonden. Dit was overigens niet echt makkelijk en koste me een flink bedrag. Maar ze horen erop dus ik ben er toch wel erg blij mee.

  IMG_7003

  Inmiddels zijn de onderdelen terug van de poedercoating.

  IMG_7070

  Nu moest ik banden gaan bestellen. Erg lastig omdat de originele Pirelli ml14 banden gewoon niet meer te krijgen zijn. Ik heb ze in ieder geval niet meer kunnen vinden. Ze zaten onder deze brommer maar die waren inmiddels echt te veel uitgedroogd. Dan maar opzoek naar een band die er wellicht een beetje op lijkt. Ik heb zelf gekozen voor : Heidenau K32 2.75 -16 RF TT 46M MC

  Zie hier op de foto:

  IMG_7119

  Dan is het nu tijd om langzaam op bouwen. Ook onderdelen van JMDB en Moparts zijn inmiddels binnen.

  Eerst het stuurtje:

  IMG_7095

  Subframe met achterwiel (snorklok) en snorblokje incl. standaard gemonteerd:

  IMG_7126

  Vervolgens voorvork + nieuwe chrome delen incl. nieuwe lagers etc. etc.
  IMG_7131

  Vervolgens weer wat meer framedelen incl. het zadel wat ik van Jelle heb kunnen overnemen.
  IMG_7139

  Dit is tot hoe ver ik  vandaag ben gekomen. Over een paar weken ben ik vast weer verder en zal ik een deel 2 gaan posten. De kappen zullen namelijk allemaal nog in de 2k lak gespoten moeten gaan worden wat best wel weer wat werk is. Daarnaast heb ik nog een uitdaging met het voorwiel maar ook die zal ik hopelijk in de aankomende weken oplossen.

  Einde Deel 1

  #779452

  si-sovrano
  Donateur
  Berichten: 336

  Gaaf project man, ziet er goed uit!  mooi om (nog) weer een superbravo te zien. ik blijf dit toch een mooi model vinden!

  Succes met het opbouwen en ik blijf je perso volgen 👍

  Probleem'n ? Poar Neem'n!
  Klik hier voor mijn perso.
  #779457

  coda
  Donateur
  Berichten: 644

  Je kappen kun je een stuk beter rood krijgen.
  Maakt ze eerst goed schoon met Dasty en gebruik daarna Owatrol Polytrol.
  Mooi spul

  #779469

  Tiesman1986
  Moderator
  Berichten: 569

  Dat Ziet gelikt uit ! , dus er komt geen vario meer op ?
  En kickblokje ?

  #779470

  Mike Alkmaar
  Topic starter
  Berichten: 12

  Bedankt voor de reacties!

  @coda : Helaas hebben de kappen toch wat lichte schade die ik moet herstellen dus alleen de originele kleur terug halen zal niet voldoende zijn. Bedankt voor de Tip Owatrol Polytrol. Deze kon ik niet maar ik gaat hem zeker onthouden.

  @tiesman1986 : Deze brommer heeft nog geen kenteken en ik wil eerst proberen hier een snor kenteken op te krijgen. Vandaar ook een snorcarter en snorblok. Hopelijk lukt dit bij de RDW. Zodra het kenteken erop zit wil ik gaan kijken voor een kickblok. Wat betreft vario moet ik me tegen die tijd maar eens op dit forum laten inlichten omdat ik hier tot op heden nog geen ervaring mee heb. Ik wil bijvoorbeeld dan wel graag dat de maximale snelheid veilig blijft om een wokmelding te voorkomen.

  #779583

  Wilk1985
  Moderator
  Berichten: 3579

  Mooi project!

  Een originele Superbravo zie je maar weinig, leuk dat je zo je best doet om hem in orde te krijgen!

  Met een Superbravo kan je inderdaad veel lol hebben, met vario redt hij zich best ok op onverhard terrein. Overigens drukt een varioset de topsnelheid en geeft hij meer winst met optrekken dus ik zou voor die wokmelding zeker niet bang zijn.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.