JMPB Onderdelen
Gebruikersnaam: Wachtwoord:  Onthoudt mij?     
> Topic watcher  

Author : Daan777 / Datum : 14:00 21-10-14
Commentaar : (0)
Geef deze How To een cijfer!:
Snorfietsers mogen binnenkort misschien niet meer op het fietspad rijden.

En omdat ze de weg op moeten, zullen de bestuurders ook een helm moeten gaan dragen. Minister Schultz van Verkeer wil binnenkort de wet gaan aanpassen om dit mogelijk te maken.Amsterdam is groot voorstander van deze verandering. Volgens de gemeente is het een stuk veiliger voor fietsers omdat snorfietsers vaak te hard rijden. In Amsterdam zal een proef worden gehouden met de nieuwe regels.
Volgens de Bovag en de Rai is het plan van Schultz levensgevaarlijk. Volgens de organisaties is er geen aanleiding om snorfietsen van het fietspad af te halen. Daarnaast wordt een grote groep weggebruikers in risicovolle situaties gebracht als snorfietsers de rijbaan op moeten.

De Fietsersbond en Milieudefensie zijn juist blij met de plannen van Schultz. “Hiermee geven we het fietspad terug aan de fietsers en worden fietsers minder direct blootgesteld aan vieze uitlaatgassen. We krijgen regelmatig meldingen van ouderen en ouders van kinderen dat ze niet meer durven te fietsen”, aldus directeur Hugo van der Steenhoven.

Bron: De Telegraaf

Hoe denk jij over deze plannen?