Reageer op: Nhoncoop’s perso

Home Forums Perso’s Projecten Nhoncoop’s perso Reageer op: Nhoncoop’s perso

#497013

Ciao1968
Bijdrager
Berichten: 266

Er horen grijze handvatten op (zoals op de laatste foto). Deze zijn nieuw te koop voor 10 euro de set in Italië, alleen zijn de verzendkosten best hoog. Soms vind je ze nog wel eens nieuw of gebruikt in Nederland, op bijvoorbeeld bromfietsbeurzen. Of hier eens rondvragen op het forum.

De witte zijkappen zijn geleverd op de Italiaanse Special en sommige exportmodellen. In Italië zie je ze ook wel eens op een standaard modellen, onder ander de Arcobaleno. Maar hoe dat zit durf ik niet te zeggen, vaak is dit wel in combinatie met een witte tankdop en een witte koplamp.

Er zitten witte kappen op eerste en vierde foto hierboven maar beide zijn geen Special :?… de laatste heeft wel een witte koplamp, maar gek genoeg is het stuur ooit vervangen door dat van een ouder exemplaar, op een model met ‘lage’ spatbord spijltjes zit altijd een V-stuur (behalve de SC).

Er werd bij sommige brommers in de loop der jaren nog wel eens wat onderdelen vervangen en of uitgewisseld. Zijkappen zijn relatief zwak en gaan best vaak stuk, koplamp sneuvelt ook nog wel eens.

Ik denk dat je de derde foto het beste aan kan houden als referentie, hoewel dit een Nederlandse uitvoering is dus zonder toeter, en met wit spatbord en geel plaatje. Die laatste 2 hadden ze niet in het buitenland dus dat zou ik er ook niet opzetten/verven.