Reageer op: Verschillende kleine probleempjes Ciao

Home Forums Techniek Problemen oplossen Verschillende kleine probleempjes Ciao Reageer op: Verschillende kleine probleempjes Ciao

#243311

Wilk1985
Moderator
Berichten: 3786

bryanv :
Ik bezit sinds kort een Ciao van 1986 en heb vandaag voor de eerste keer een redelijk lange rit gedaan (150km).
Hierbij zijn mij enkele kwaaltjes opgevallen:

– Valt soms uit bij stationair toerental

Dit kan verschillende oorzaken hebben, valt niet echt vanaf een toetsenbord te zeggen. Als hij het soms wel en soms niet doet denk ik aan valse lucht, een krukaskeerring die lucht doorlaat kan door het vacuumeffect soms tientallen kilometers geen problemen geven en daarna weer wel.

– Bij stoppen aan een rood licht en daarna terug verder rijden gaat hij soms niet meer vooruit en stottert hij, snelheid is dan max +- 5km/u.
Als ik hem dan stil zet en opnieuw start trekt hij terug normaal op.

Ook dit valt moeilijk te bepalen, het zou kunnen dat je vlotterbak niet goed heen en weer kan bewegen. Dat verklaart in ieder geval waarom het probleem verholpen is als je hem uitzet.

– Trillingen bij snel rijden

Je snaar zit te los, je poelie zit los of is krom of je wiel zit ergens los. Loop alle bouten eens na.

– Snaar moet elke 100-150km opnieuw aangespannen worden.

Dit is zeker niet normaal, waarschijnlijk zet je de bouten van je blok niet goed vast? Zou het kunnen dat het schroefdraad van de blokbouten niet goed meer is waardoor het blok niet op zijn plek blijft? Dit verklaart wel het trillen.

Wat kan dit zijn en is dit gemakkelijk op te lossen?

Alvast bedankt

Als ik een brommer koop waarbij ik niet zeker weet hoe het blok is vervang ik altijd preventief de pakkingen en de zuigerveren, ook een grondige schoonmaak van de carburateur en vooral de krukaskeerring verhelpt de meest voorkomende problemen. Voor een paar tientjes heb je zekerheid dat je blokje motorisch in ieder geval in goede staat is :thumb