Reageer op: Help, Alweer krassen op zuiger

Home Forums Techniek Problemen oplossen Help, Alweer krassen op zuiger Reageer op: Help, Alweer krassen op zuiger

#242575

Joris
Bijdrager
Berichten: 837

Dat ziet er niet heel goed uit :lol

Dat die cilinders niet zo heel goed afgewerkt zijn klopt wel. Ik heb deze ook wel eens nieuw gebruikt. Goed afbramen is een must en goed controleren op de zuigerspeling zoals Ritze al aangaf. Het kan zomaar zijn dat je een ‘slechte’ te pakken hebt.

De foto’s die je hebt gemaakt zeggen nog steeds niet veel aangezien de delen niet ‘aan’ liggen. Nu zie je een grote speling spleet. Dat de helften niet bij elkaar horen zou goed kunnen maar hoeft geen probleem te zijn.

Ik zie het niet zo heel goed. Het lijkt alsof je inlaatvenster een beetje beschadigd is (aanloopsporen). Heb je misschien een lager niet diep genoeg gemonteerd waardoor de krukas niet goed vrij liep? De zuiger ziet er zo uit alsof 1 kant onder spanning heeft geleden. Altijd goed controleren.

persoonlijk draai ik de cartermoertjes pas volledig vast nadat ik de kopmoertjes goed heb vast gezet. evt nog wat kloppen op het klein carter om de krukas optimaal goed te zetten. (iets verwarmen kan soms ook heel goed helpen).

Kijk eerst even of de inlaat dus nog goed is, anders kun je het groot carter wegmikken. Ik zou bij 50cc ook voor een originele cilinder gaan in dit geval.