Reageer op: uitkijken!

Home Forums Techniek Framedelen uitkijken! Reageer op: uitkijken!

#163373

Tonni
Moderator
Berichten: 4577

Dat denk ik ook (hoop het niet natuurlijk). Op mijn kenteken voor de snor staat 0,74 KW max. Echt vaag, maar dat is volgens RDW krukasvermogen. Het staat alleen NIET zo op mijn papieren!!
Je mag aan de kruk tot 4,0 KW maximaal hebben zelfs bij sommige brommers, zolang het maar niet resulteert in een hogere constructie snelheid als 45 KM/U.

Alsof dat überhaupt te doen is, zelfs met snor vertanding en de grootste poelie ga je daar gigantisch overheen.

Als ik dus mijn Snor zou begrenzen op 25/30 km/u maar er wel in één seconde op zou zitten, kunnen ze me theorethisch niks maken, zolang ik onder mn 0,74 KW blijf. Immers, ze registreren dan op de bank 0,74 en dat is volgens hun dan berekend te ‘snel’, maar ze hebben me dan toch niet actueel op rijsnelheid gecontroleerd?
(of denk ik nu te moeilijk?)

Probleem blijft dat RDW en de blauwen met verschillende maten meten, en de blauwen weten dat hun methode niet klopt, en eigenlijk niet mag, maar wie doet er iets tegen? Is toch tegenstrijdig, de RDW houdt zich immers ook aan de wetten? Zij mogen een brommer die niet aan de regels voldoet immers ook de weg niet op laten? En het kenteken is er voor afgegeven, dus voldoet ie toch volgens de RDW aan de regels…

Wat zou ik graag willen dat ze eindelijk eens van de onzin regel over constructie snelheid afstapten, en gewoon invoerden dat je beboet wordt als je te hard rijdt, net zoals dat bij auto’s en motoren gaat. Dat is tenminste duidelijk, en vooral EERLIJK!!!

I came, I saw, and I forgot what I was doing...